La mosca. Assetjament a les aules. Autora: Gemma Pasqual. Perifèric Edicions.

Entrevista amb l'autora
Ressenya al blog: La República Cultural:
La mosca. Assetjament a les aules, de Gemma Pasqual i Escrivà. Una història ben actual.
Guia de Lectura
Haureu de realitzar-ne dues propostes diferents per terme mitjà i per persona entre les que es troben a la guia. Si l'activitat és laboriosa, amb una n'hi haurà prou, i si són curtes, en caldrà fer tres. Podeu agrupar-vos per seleccionar activitats conjuntes. Caldrà distribuir-se les propostes per tal de no repetir-les entre l'alumnat de cada grup. Llegiu-vos bé tots els fulls de la guia per a seleccionar el treball que voleu dur a terme.

Guia de lectura de 'La Mosca', feta per Mercè ClimentTERMINIS DE LES ACTIVITATS AMB LA NOVEL·LA

  1. Dilluns, 31 de gener, s'ha tenir la novel·la adquirida i ens distribuirem a classe les diferents activitats proposades en la guia de lectura que vosaltres heu d'haver preseleccionat durant la quinzena anterior. Cal, per tant, llegir prèviament 'tota' la guia de lectura i triar algunes activitats que podríeu fer amb més interès. Podeu inscriure-us al document enllaçat de manera directa, sense passar per gmail:
  2. Dimarts, 8 de febrer, farem a la biblioteca un debat enregistrat amb àudio al voltant del llibre. S'ha d'haver llegit el relat i haver-se'n format un parell d'opinions ben estructurades i breus per a participar de manera "espontània". (0,5 p.)
  3. Dimarts, 15 de febrer, dedicarem la sessió a l'aula d'informàtica per a enllestir el 'glog' o pòster digital que presente el treball previ -elaborat en Google DOCUMENTS- que hem fet sobre el llibre. El diumenge 20 de febrer acabarà el termini d'incrustació del glog individual a la pàgina personal del wiki per a ser avaluat per vosaltres i pel professor. (1 punt de la nota)
  4. Entre el 31 de gener i el 20 de febrer s'obrirà al fòrum de discussió del wiki un o més fils de debat al voltant de la lectura perquè hi participeu almenys dues vegades: una amb la vostra opinió i una altra per a donar la ráo o contraargumentar l'opinió d'un altre company. El debat de la biblioteca i els temes que la guia de lectura ens dóna poden ser molt bé alguns aspectes per a tractar. Caldria que debatérem al fòrum sobre accions i personatges concrets, més que de generalitzacions. (0,5 p.)

El diumenge 20 de febrer s'acaben les activitats amb la lectura obligatòria. Els qui en feu una altra d'optativa, només haureu de fer un treball simple, aconsellat pel professor o suggerit per vosaltres segons el títol preferit, i ha de ser publicat al wiki en algun format multimèdia, preferiblement pòster o presentació. El termini, en aquest cas, és el divendres 11 de març.

València, 14 de gener de 2010