2a AVALUACIÓ

1.CONFÈRENCIA


Costums del Nadal El Nadal és una de les festes més importants del Cristianisme que celebra el naixement de Jesucrist a Betlem. Aquesta festa es celebra el 25 de desembre per l'Esglèsia Catòlica. La majoria dels éssers humans quan arriben aquestes festes es llancen als centres comercials a comprar les joguines per als seus fills. Molta gent utilitza el nadal sols per a anar-se de compres o simplement es temps de vacances, però realment és això el nadal? Alguns diuen que és un temps de relax, uns altres que és la celebració del naixement de Jesús. Però per que la gent que no creu la celebra? Jo no crec i la celebre perquè pense que és una època estupenda per a passar temps amb els éssers volguts que no podem veure durant la resta de l'any. Cadascun en la seua casa i amb les seues famílies utilitza el nadal amb un significat diferent o la celebren de diferent forma a la dels altres. És a dir, que en cada casa i en cada lloc hi ha unes costums diferents. Per exemple: Decorar l'arbre, posar el betlem, cantar nadales… Qui vull que em porte els regals si el pare Noel o els reis mags. O on i amb qui vull passar la nit de nadal i el dia de nadal… O simplement que farem per a menjar. Hi ha nombrosos costums i no solament les espanyoles sinó també d'altres països.
En Anglaterra les nadales són cantades la vespra de Nadal per grups de cantants als seus veïns i els xiquets pengen un mitjó gegant en la xemeneia perquè Santa Klaus els deixe regals, a França els mercats nadalencs, els concerts en les esglésies i els sopars de nadal són part de la naturalesa d'aquests dies festius, en Polònia la nit de Nadal es tradició posar un cobert més en la taula, després grups de xics disfressats van de porta en porta per a demanar el aguinaldo després de representar una escena còmica. Els xiquets solen fer altre tipus de ronda, visitant les cases amb l'estrela de Betlem en la mà o a Alemanya hi ha una campaneta que sona quan el sopar de la nit de nadal acaba i marca el moment en el qual els xiquets poden anar a buscar els regals encara que poden obrir-los solament després de cantar la Nit de Pau.
Després esta la gent que no celebra el nadal per que són de cultures diferents o perque la seua religió no s´el permiteix o solament perquè per la seua educació no creuen en el nadal. En conclusió si discutírem amb mil persones sobre les milers de costums que hi ha obtindríem milers de respostes diferents ja que cadascun personalitza el nadal d'una forma diferent.

Pàgines : Wikipedia i www. especial de navidad.com


2.INSTÀNCIA


Laura Armengot Garcia,amb DNI 12345678-L i amb domicili al carrer San Vicent,789-987, 46017 de València i amb telèfon: 963124578

EXPOSE:
QUE l´Ajuntament de València vol fomentar l´aprenentatge d´anglés en els adolescents i
QUE vol finançar viatges a l´estranger per a aprendre idiomes, així doncs el que ha fet és donar unes beques per a estudiants i així poder anar a Escòcia i aprendre angles.
QUE estaría molt bé que le beques es donaren als alumnes ja que pagar un viatge es molt car i
QUE aprendre angles és molt important per al nostre futur.

DEMANE:
QUE per favor em donaren una beca per a poder millorar el meu anglés i així tindre una oportunitat per a viatjar fora d´Espanya.

LAURA ARMENGOT GARCIA
València, 14 de gener del 2011
A/A Alcaldia de l´Ajuntament de València

3.GLOG

He seleccionat aquest perque tracta sobre les costums franceses i sobre França pero l´han fet alumnes nordamericans.


4.NOVA YORK
5.QUIZ


6. TREBALL SOBRE LA MOSCA

6.1 TREBALL

LA MOSCA

Activitat 4 de l´apartat personatges:
Isona canviarà de centre per fugir del seu passat. Allà coneixerà dos nous companys: Laila i Miquel, que, com ella, patiran situacions d´assetjament escolar. Fes-ne una descripció física i psicològica d´ambdós. Ara que ja heu recopilat informació sobre els quatre personatges que sofreixen bullyng en algun moment de la novel·la, enceteu un debat sibre si penseu que existeix un perfil determinat-tan físic com psicològic-per convertir-se en víctima de l´assejament escolar.

-Descripció física de Laila:
És una xica alta, espigada,de pell fosca i cabells negres i molt arrissats ja que els seus pares eren del Marroc a més te 7 germans.
-Descripció psicològica de Laila:
Laila és una xica a la que no li agraden gens les baralles entre les persones i intenta fugir d´elles. Com que es del Marroc sofreix agressions racistes que a ella no li agraden i la fan sentir inferior. Per això es nega a dir res quan la assetjen,te por.
-Descripció física del Miquel:
Ès un nen grassonet, amb galtes de pa de rall, tot rodanxó i amb ulleres. Els seus pares han acollit a un xiquet que li diuen Omar i es del Sàhara.
-Descripció psicològica del Miquel:
És un xiquet que per por als demés es molt callat i es igual que la Laila, no li agraden gens les baralles. La resta de gent es fica amb ell per les seues condicions físiques i això porta a que ell tinga complexos i desprès no li agrade contar el que li fan.

DEBAT SOBRE EL LLIBRE A CLASSE

-Les 5 millors intervencions:
**1.** A mi l llibre m´agradat molt perque està molt ben escrit, ens bé un poquet gran però jo veia necessari que llegirem algun cas especial per a donar-nos compte de que nosaltres som uns privilegiats.
**2.** Jo pense que aquest llibre tracta sibre un tema interessant i ens convé assabentar-nos perque ens pot servir per si algun de nosaltres rep un maltracte com aquest saber reaccionar davan d´açò. També crec que es una mica violent perque hi ha moltes baralles.
**3.** Jo pense que l´actitud de Joan és normal que impresione a la Isona perque és el seu cosí el que s´ha suicidat desprès de que l´assetjaren en el institut, i si sap que la Isona es sospitosa si que es mereix que Joan la presione per saber la veritat.
**4.** A mi m´agradat molt el llibre i m´ha cridat molt l´atenció que quan Miquel, Laila i la Isona són assetjats ho volen guardar, en compte de pensar en ells mateixos i dir-ho.
**5.** Jo crec que un tema també secundari es la gelosia de Xavier perque creu que Isona i Marc estan junts.

Activitat 2 de l´apartat espai i temps:
L’institut és l’espai més important de la novel·la, perquè és on s’esdevenenels fets, tant en l’eix temporal del passat com en el del present. Lligat aaquest espai hi ha els professors, les classes, els amics, les tutories, elsmoments d’esbarjo, etc., és a dir, tot un món que coneixes molt bé comalumne. Aquest món influeix en les trajectòries de Marc (passat) i d’Isona(present) i en la seua manera d’actuar. Digues de quina manera en cadacas.
En el cas de la Isona influeix perque ella fa un gran canvi en la seua vida. Desprès de morir-se Marc a ella li toca canviar -se a una ciutat i un institut diferent i a més no coneix a ningú. Li afecta perque arriba nova a una classe i li fa por conèixer la resta de la gent i els pensaments que tinguen cap a ella. En canvi a Marc no li afecta perque siga nou en un institut i no conegui cap company sino perque rep assetjaments dels altres. Aleshores cada vegada li agrada menys anar a classe i estar amb els companys.6.2 GLOG