DIARI DE LES ACTIVITATS A L'AULA 111

2a AVALUACIÓ

Aula_informàtica.jpg

1a sessió (14-12-2010): Compartir el document de Google de la conferència

Per a preparar la conferència breu (2 a 4 minuts) utilitzareu la creació d'un document de text en Documents de Google.
Aneu al vostre compte de Gmail, i una vegada registrats, cliqueu en Documents, o bé cliqueu ací directament i registreu-vos:
Google DOCS.

 1. En la pestanya CREA, selecciona DOCUMENT
 2. En la casella al costat de Google Documents, escriu el títol de la teua conferència
 3. Ja tens el full disposat per a copiar i apegar informació que trobes en la xarxa, o bé per a redactar i il·lustrar el text de la teua conferència.
 4. Al final de la sessió no oblides compartir aquest document amb el professor perquè puga revisar i corregir, si cal, el text.
 • Per a fer-ho, clica en la pestanya dreta COMPARTEIX i en la base, on demana 'Afegiu usuaris' escriu el meu correu, que potser ja tens pregravat: delatorre.antoni@gmail.com. Comprova que la pestanya lateral diu 'Poden editar'. Finalment clica en COMPARTEIX. Així rebré una invitació a poder revisar i editar el teu text de la conferència.
 • El dilluns dia 20 has d'haver acabat la redacció definitiva de la conferència, ja que el 20 o el 21, segons quan et toque, l'hauràs d'exposar a classe.

Per a redactar la teua conferència sobre un tema de divulgació social, has de consultar dues fonts i citar-les al final del treball escrit. Convé que publiques l'escrit o l'esquema de referència que t'has fet en la teua pàgina del wiki de la 2a avaluació.

Optativament pots introduir un VOKI que hages creat amb una valoració teua de la 1a avaluació.
També pots inserir optativament al wiki el text de la teua conferència i si saps, l'àudio enregistrat amb la teua exposició oral. El professor pot ajudar-te a fer-ho.2a sessió (18-01-2011): Publicar una instància. Introducció a Edu.Glogster, el pòster digital


Avui dimarts has de tenir redactada la instància en la teua pàgina, per tal que el professor puga deixar-t'hi observacions. Si tens dubtes sobre la realització, mira els enllaços que apareixen en la pàgina de Textos funcionals del curs, en l'apartat escaient. Allí trobaràs algun model d'instància.


EL PÒSTER EN GLOGSTER: EL 'GLOG'


Amb el fi de poder presentar els treballs de lectura (20 de febrer) i del manifest (per a finals de la 2a avaluació) ens introduirem les dues pròximes classes en la confecció de cartells, o pòsters multimèdia que realitzarem en el compte col·lectiu obert pel professor a Edu.Glogster. Això no impedeix que vosaltres us en pugueu obrir un altre compte personal allí.

Mira quins glogs fan els estudiants nordamericans classificats per categories. Clica ací.
Fes una ullada a alguns pòsters que feren els teus companys el curs passat sobre el manifest clicant ací.

Activitat TIC per a fer avui:

Selecciona un 'glog' que t'haja agradat entre els que has visitat i incrusta'l en la teua pàgina del wiki explicant per quins motius l'has seleccionat.

Clicant en aquest enllaç trobareu l'accés directe al vostre compte individual d'Edu.Glogster (part inferior de la pàgina), el nom d'usuari provisional (el canviareu pel mateix nom que useu en aquest wiki (4V- o 4E- (guió) + el número de llista (guió) +el nom real). Teniu la vostra clau d'accés personal, però no cal usar-la la primera vegada. Quan cliqueu a l'enllaç, us demanen que introduïu "First Name" i "Last Name". Deixeu només en First Name una cosa com aquests exemples: 4V-02-Jazmin, o 4E-01-Julia, però que responga a la mateixa identificació que teniu cadascú al wiki. Més tard podreu canviar la contrasenya que se us dóna provisionalment.

Ja podeu assajar i trastejar amb Glogster creant un 'simulacre' de pòster provisional i veient-hi les possibilitats de disseny i d'incrustació de gadgets multimèdia. En la pròxima sessió tindreu un tutorial que us guiarà de forma senzilla per a conéixer a fons l'ús d'aquesta utilitat i n'elaborareu un ben fet.3a sessió (25-01-2011): Practicar amb totes les utilitats de Glogster i confegir un 'glog'


En la sessió d'avui haureu d'entrar a edu.glogster amb el vostre compte -explicat en la sessió anterior. Avui crearem un pòster.

Decidiu un tema que us motive (podeu fer servir el de la vostra conferència breu, el d'un llibre de lectura que dueu entre mans, una notícia impactant, un tema que coneixeu bé, etc.). Podeu basar-vos en els exemples de pòsters que heu visitat en la sessió anterior. El 'glog' ha de dur el títol del tema a l'encapçalament i tres o quatre textos molt breus -com ara frases explicatives que presenten almenys les aplicacions que incrustareu en el glog i que són aquestes:
 1. Un àudio que haureu de gravar amb la vostra veu amb la pròpia aplicació del glog (SOUND); necessiteu un micròfon
 2. Un vídeo de youtube o d'una altra web que haureu d'incrustar en el gadget o aplicació de glog (VIDEO)
 3. Tres o quatre fotos al·lusives al tema triat (IMAGES)
 4. Un o més elements gràfics decoratius (GRAPHICS)
 5. Cada aplicació, amb una frase que la presenta guardant relació amb el tema que expliqueu (TEXT)
 6. El nom de l'autor/a del pòster al costat del grup a què pertany (TEXT); normalment es col·loca baix a la dreta
 7. Optativament podeu incrustar una foto gran com a fons general del pòster (paperwall) però que tinga qualitat (WALL)

El termini de presentació serà el proper dimarts 1 de febrer però avui avaluarà el professor el treball que feu dins l'aula.

Llegiu aquest tutorial per a orientar-vos millor en les utilitats possibles que conté el glog. Observeu que hi ha dues noves utilitats que no estan explicades al tutorial: la de crear dibuixos propis i la d'incrustar documents de text (Pdf o Doc) com a complement del pòster. Aquestes utilitats no cal experimentar-les.

Taller de Glogster-Lourdes Domenech
4a sessió (1-02-2011): Respondre un qüestionari, aprendre a usar Quizrevolution, crear un qüestionari amb l'aplicació i incrustar-la al wiki


Respon només un d'aquests tres qüestionaris incrustats registrant-te abans en l'aplicació per tal de deixar constància del nom del / de la "concursant". El registre personal ha de ser igual que el del wiki: 4E o 4V, seguit de guió, número de llista, guió i nom personal. D'aquesta manera se't podrà identificar com a concursant o com a creador/a de quizzes o qüestionaris.
(Nota: pots trobar a muntó de qüestionaris educatius de les matèries que estudies i en idiomes diferents clicant ací.)

Instruccions per a registrar-se en Quizrevolution

 1. Clica sobre el nom QuizRevolution que apareix baix a l'esquerra de qualsevol dels tres qüestionaris incrustats
 2. En la pàgina del web que apareix, clica en 'Sign Up', dalt a la dreta
 3. Ara t'has de registrar clicant en 'Join Now'
 4. En 'User Name' utilitza el mateix nom d'usuari del wiki. En e-mail, utilitza millor el teu correu de Gmail perquè és una forma d'estar en contacte acadèmicament. En 'Password' utilitza la contrasenya comuna al wiki i a les noves aplicacions en què et registres per a no fer-te un embolic. Repeteix la contrasenya i clica en la casella d'acceptar els termes d'ús abans de fer clic en 'Register'.
 5. Ja estàs registrat/da. Sense tancar esta pestanya, torna a la pàgina del wiki on estan els tres qüestionaris i ja pots respondre qualsevol dels tres que et proposem. Alguns tenen vídeos incrustats. Quan acabes de respondre'l et poden demanar el nom s'usuari i la contrasenya per tal que quede registrat en l'ScoreBoard (tauler de puntuació) el teu resultat. Al cap d'uns segons, podràs veure la puntuació obtinguda perquè apareix en l'Scoreboard el teu nom de registre i els punts.
 6. Sempre que vulgues crear un qüestionari o bé respondre'l, has de registrar-te prèviament, però des d'ara només serà en 'LOG IN', amb el nom d'usuari i la contrasenya.
Ara torna a la pestanya on havies deixat la web QuizRevolution, que et dóna la benvinguda perquè el compte continua obert.

Pensa en un tema que domines, del qual hauràs de formular entre 5 i 10 preguntes. Si guarda relació amb el valencià, o amb qualsevol matèria que estàs estudiant, serà millor.

Ja pots elaborar un qüestionari propi sobre un tema o disciplina. Clica en el requadre CREATE A QUIZZ. Com que entens una mica l'anglés, podràs seguir fàcilment aquests cinc passos per a crear i completar un qüestionari de tema lliure en valencià amb, almenys, cinc preguntes. No cal incrustar vídeos però sí una foto inicial relativa al tema.

Els passos que veuràs per a crear-lo són cinc, segueix-los, l'un rere l'altre:


1. Choose A Quiz Design > > > >
2.Tria un disseny del qüestionari > 2. Posa títol al Quiz > 3. Afig o edita nova pregunta > 4. Tria informe final del quiz > 5. Guarda'l o incrusta'l.

Hi ha dues setmanes de termini (15 de febrer) per tal que faces en QuizRevolution un qüestionari propi de 5 a 10 preguntes sobre un tema lliure i l'incrustes a la teua pàgina del wiki. Recorda que t'has de registrar en aquesta web amb el mateix nom d'usuari del wiki.
Recorda que una vegada incrustat l'artilugi 'QUIZZ' en el wiki, pots modificar.lo o ampliar-lo des de la web on l'has creat sense necessitat de tornar-lo a incrustar en el wiki.5a sessió (18-02-2011): Acabar el treball redactat sobre el llibre de lectura i publicar-lo al wiki. Elaborar un nou glog amb el treball.


El nou 'glog' ha de presentar, com si fóra un mural o cartolina, els continguts bàsics del treball que heu redactat. No ha de contenir massa text. Procureu distribuir el contingut en quatre o cinc bafarades de text amb poques línies. Inseriu alguna imatge al·lusiva al tema que tracteu. Poseu títol al pòster i signeu-lo baix. Si creieu que podeu trobar una presentació power point en la xarxa, un vídeo o un àudio relatiu al tema, també podeu incrustar-lo.

 • És clar que abans de fer el 'glog' del llibre de lectura s'ha d'haver finalitzat la redacció del treball. No cal que siga extens -entre una plana i dues. El text podeu publicar-lo directament copiat a la vostra pàgina o bé adjuntar-lo a la pàgina com un arxiu de text (word, open office...) o, finalment, com un document de Google Docs enllaçat per a poder veure'l. Guardeu sempre una còpia del treball al vostre ordinador.

 • Aquesta classe també la podeu aprofitar per a participar al fòrum del llibre de lectura (enllaçat), i complir amb les dues participacions que se us demana. Elaboreu una mica les opinions i vigileu l'expressió escrita (0'5 punts).

 • Si heu acabat totes les tasques al voltant del llibre, mireu si heu realitzat les activitats proposades en les sessions anteriors per posar-vos al dia.

 • Algunes persones o parelles estan elaborant el treball amb 'quizrevolution', en lloc del glog. Si m'ho han comentat, també és factible.

Tots els qui esteu al dia amb els treballs, dediqueu aquesta sessió a ajudar les companyes i els companys més endarrerits si tenen dificultats.6a sessió (22-02-2011): Publicar o enllaçar el treball del llibre. Participar al fòrum. Acabar el glog del llibre. Fer test de nivell de valencià.


Avui és el moment de solucionar les dificultats tècniques que heu tingut per tal d'acabar publicant al wiki els vostres treballs al voltant de la lectura. Plantegeu els dubtes al professor. De segur que porteu en un pen-driver la faena feta o que la teniu a Google Docs per a enllaçar-la. Potser us queda fer encara el GLOG que presenta d'alguna manera l'activitat desplegada del llibre o el contingut. Aprofiteu el moment de fer qüestions 'concretes' i de terminar tota la faena pendent. Tenen prioritat les activitats sobre la lectura.

TEST de NIVELL de VALENCIÀ


Els qui heu acabat tot el treball del llibre, cal que feu el TEST indicat més avall amb 100 preguntes per a conéixer el vostre nivell de valencià. Us prendrà 35-40 minuts de temps. Seguiu les instruccions per a localitzar el qüestionari en la web de la Universitat d'Alacant, responeu les 100 preguntes i mireu els resultats. Apareix la qualificació amb decimals (per exemple: 7,7 equival a 77 encerts) i també podeu sol·licitar revisar les 100 respostes contestades: en roig si heu fallat i en verd si heu encertat.

Important: Comuniqueu el resultat final al professor si voleu obtenir un positiu de classe avui.

INSTRUCCIONS PER A FER EL TEST:


CLICA EN: http://web.ua.es/va/cau/test.html i segueix les instruccions que se't donen.

ALLÍ APAREIXERAN AQUESTES EXPLICACIONS:

Test

Prova orientativa de nivell

Per a fer l'examen test de 100 preguntes, has de seguir les instruccions següents:
1. Entra a la Plataforma d'Idiomes (punxa ací).
2. Tria l'opció en valencià i escriu en els camps "DNI" i "Contrasenya" el codi 11119999.
3. Fes clic en l'opció "Fes les activitats" del menú de l'esquerra. Accediràs a la carpeta "Examen test", en la qual es troba l'exercici.
4. Punxa en l'opció "Repeteix l'activitat". Aleshores, el programa et demanarà una contrasenya. És aquesta: cau (amb lletres minúscules).
5. Quan hages acabat l'exercici, prem el botó "Enviar".
6. Per a veure els resultats, torna a entrar a la carpeta "Examen test" i mira la nota que has obtingut.
 • Si has obtingut menys d'un 2 (és a dir, has encertat menys de 20 respostes), el teu nivell de coneixements és molt baix i hauries de començar pels cursos més baixos (A2).
 • Si has obtingut entre un 2 i un 3,9 (és a dir, has encertat menys de 40 respostes), el teu nivell de coneixements és baix i correspondria més o menys a un A2.
 • Si has obtingut entre un 4 i un 5,9 (és a dir, has encertat menys de 60 respostes), el teu nivell de coneixements és incipient i correspondria més o menys a un B1.
 • Si has obtingut entre un 6 i un 7,9 (és a dir, has encertat menys de 80 respostes), el teu nivell de coneixements està més consolidat i correspondria més o menys a un B2.
 • Si has obtingut entre un 8 i un 10 (és a dir, has encertat entre 80 i 100 respostes), el teu nivell de coneixements és prou alt i correspondria més o menys a un C1 (NIVELL MITJÀ de la JQCV)
7. Per a comparar les teues respostes amb les correctes, punxa en l'opció "Mostra el resultat". En verd apareixen les preguntes encertades i en roig les incorrectes amb la resposta vàlida.

8. Comunica al professor la teua nota obtinguda o bé el nombre d'encerts sobre 100 que has sumat. ÉS IMPORTANT!
esborranyPLANIFICACIÓ DE LES SESSIONS TIC: Esquema possible d'activitats


Bàsiques a l'aula d'informàtica:
 1. -Entrar a Edu.Glogster per a preparar el manifest. L'alumnat ja hi té compte obert. Cal donar-los noms i claus d'usuaris. Després s'imprimiran a DIN A3 i se'n farà una exposició. (1 sessió de pràctica inicial + 1 de confecció d'un treball)
 2. -Proposar a l'alumnat que preparen jocs interactius o qüestionaris de llengua. Caldrà conéixer i practicar amb la utilitat Quizrevolution amb resposta quàdruple. (1 sessió de pràctica inicial + 1 de confecció d'un quizz de 10 preguntes)
 3. -Conéixer i practicar amb la web de presentacions en línia Prezi. (1 + 1)

A casa:
 • -Buscar models d'instància-sol·licitud i de reclamacions a Internet. Penjar-ne una de cada. Produir-ne de pròpies.
 • -Fer exercici 4 de la pàgina 68 buscant a internet: http://www.ua.es/spv/formacio/unitats_superior/unitat_21_superior.pdf
 • -L'alumnat farà una prova orientativa de nivell de la U.A. en l'aula d'informàtica: http://web.ua.es/va/cau/test.html a fi de conéixer el nivell de valencià que té per tal de preparar els exàmens de la JQCV de nivell mitjà.
 • -Aprofundir en els usos de Google Docs si queda temps (creació de carpetes i formularis).

D'ampliació: